Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Tule ystäväksi maahan muuttaneelle naiselle

”Tuntuu ihan kuin me oltais tunnettu jo vaikka kuinka kauan, vaikka tavattiin vasta kaksi kuukautta sitten!” – Leena, vapaaehtoinen
”It is very helpful for me (to have someone to speak Finnish with).” – Safia, maahan muuttanut äiti

Tulemalla mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan tuet maahan muuttaneen naisen suomen kielen oppimista ja kotoutumista samalla, kun tutustut uuteen ihmiseen. Käytännössä naiset päättävät yhdessä kuinka usein he tapaavat ja mitä haluavat tehdä tavatessaan. Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä tai kauppareissulla tai vaikka jommankumman kotona.

Suomenkielistä ystävää kaipaavat maahan muuttaneet naiset ovat tavallisia naisia, jotka haluavat oppia suomea ja tutustua uuteen ihmiseen. Vapaaehtoisilta ei vaadita mitään erityistaitoja, vaan avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen riittää. Vapaaehtoisille pidetään lyhyt perehdytyskoulutus toiminnasta.

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa on Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Sipoossa, Porvoossa, Keravalla, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Kauniaissa, Lohjalla, Vihdissä, Raaseporissa ja Kirkkonummmella.

Jos kiinnostuit, niin ilmoittaudu koulutukseen ja tule kuulemaan lisää! Seuraavat Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan koulutukset löydät täältä: http://uudenmaanpiiri.mll.fi/toiminta/ystavaksi-maahanmuuttajaaidille/koulutukset/


Hae ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Sukunimi*

Etunimi*

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero*

Asuinkunta*

Postinumero*

Syntymävuosi*

Mikä ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa kiinnostaa sinua?*

Kerro muutamalla lauseella elämäntilanteestasi*

Mihin koulutukseen haluaisit ilmoittautua?*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.