”Perhekummi on kullanarvoinen”

”Perhekummi on kullanarvoinen”

Tiina Auran kotona on tunnelma kuin Pikku naisia -kirjasta. Perheen sievässä kodissa asuvat äiti ja kolme pientä tytärtä Kerttu, Ronja ja pikkuvauva Milja.

Maanantai on ollut sutinapäivä. Tytöt tömistävät pihaleikeistä sisään, vauva heräilee päiväunilta. Isosisko Kerttu äidin pikkuapuri nostaa jo omin voimin vauvan rattaista.

Tänä iltana kotiin tulee ”MLL:n Tiina” kuten lapset perhekummia kutsuvat.

Tiinat tervehtivät toisiaan halauksin.

Kotona on vilkas, leppoisa tunnelma. Vauva seuraa hymyllään, kun siskot leiskauttelevat kärrynpyöriä, joita oppivat telinevoimistelussa.

MLL:n Tiina solahtaa luontevasti kotipiiriin ja alkaa syöttää vauvaa.

– Apu on kullanarvoista! Tiina Aura vakuuttaa.

Hän on hoitovapaalla terveydenhoitajan työstään syksyyn saakka. Lapsiperheen arki on vaativaa työtä niinkin rauhalliselle perheenäidille kuin Tiinalle.

– Kaupungin kotipalvelu auttoi minua kerran viikossa viime kesäisen avioeron jälkeen, mutta palvelu päättyi. MLL:n yhteystiedon kautta sain perhekummini Tiinan. Lisäkäsipari onkin todella tarpeen!

Hyvältä on tuntunut myös aikuisseura.

– Ystäviä minulla on, myös heitä, jotka ymmärtävät. Lähisuvun tuki on ollut satunnaista. Kesästä asti lapset ovat menneet joka toiseksi viikonlopuksi isänsä luokse, nyt myös pienin. Silloin voin rentoutua ja mennä vaikka syömään ystävien kanssa.

Mutta arjen apu on tärkeintä.

– Arjessa eniten apua tarvitaan, vaikka koko viikon. On myös hyvä jutella aikuisen kanssa, kun on kaiket päivät lasten seurassa.

– Tavatessa lapset vievät huomion, mutta illalla voimme sähköpostitse jakaa ajatuksia elämästä ja lasten kasvatuksesta,  Tiina Aura kertoo hyvillä mielin.


Artikkeli on julkaistu Puoli Kaupunkia lehdessä 14.4.2011 sivut 8 – 9