Armi on Reginan perheen aarre

– Kun minä annan maailmalle jotain, antaa maailma takaisin ja hyvä kiertää.

Vapaaehtoinen perhekummi Armi Pihlajamaa käy Regina Järn-Tärnon perheessä ”varasylinä”. Hän ulkoilee ja askartelee lasten kanssa ja yhden kerran on tehty pienimuotoisia pihatöitäkin syksyisten lehtien keskellä.

– Tavallista omana itsenä olemista, kuvailee Pihlajamaa kummiuttaan. Auttamisesta tulee hänelle hyvä mieli ja uusia näkemyksiä tavallisesta perhe-elämästä. Pihlajamaan mielessä oli kytenyt ajatus vapaaehtoistyöstä viime kesästä lähtien, ja siitä innostuneena hän hakeutui kummikurssille.

– Alussa tapasin Reginan perhettä kolmesti kuukauden aikana, nyt käyn kahdesti. Olemme suunnitelleet yhteistä uimahallireissua ja Puuhamaassa käyntiä.

Regina Järn-Tärno käy Helsingissä töissä, eikä hänellä ole vielä paljon tuttuja Järvenpäässä. Oma suku asuu Virossa ja Belgiassa. Pihlajamaalla on kolme aikuista lasta, joten töiden jälkeen jää aikaa vapaaehtoistyöllekin. Hän on myös kolmen lapsen mummo ja kaikki lastenlapset asuvat Kellokoskella.

– Suosittelen kummiutta kaikille, jotka haluavat auttaa lapsiperheitä. Kun minä annan maailmalle jotain, antaa maailma takaisin ja hyvä kiertää, Pihlajamaa sanoo.

Artikkeli on julkaistu Keski-Uusimaa lehdessä 3.10.2012