Tarinat

Armi on Reginan perheen aarre

”Kun minä annan maailmalle jotain, antaa maailma takaisin ja hyvä kiertää.”
Vapaaehtoinen perhekummi Armi Pihlajamaa käy Regina Järn-Tärnon perheessä ”varasylinä”. Hän ulkoilee ja askartelee lasten kanssa ja yhden kerran on tehty pienimuotoisia pihatöitäkin syksyisten lehtien keskellä. Lue koko tarina »


”On helppoa auttaa lasta”

”Minulle sopii tuki ”ihmiseltä ihmiselle”. Tiina Kataja on työssäkäyvä aikuistuvien lasten äiti. Hän on perhekummina perheessä, jossa on äiti ja 8, 5 ja 1 vuoden ikäiset lapset. ”Vapaaehtoistyö on vastapainoa työlleni tehokkuutta korostavassa liike-elämässä, jossa lähestymiskulma ei ole ihmisten ja perheiden. Olen auttanut Ensikodin äitejä ja nyt on luontevaa olla perhekummina.” Lue koko tarina »


”Perhekummi on kullanarvoinen”

”Lisäkäsipari onkin todella tarpeen!” Kaupungin kotipalvelu auttoi minua kerran viikossa viime kesäisen avioeron jälkeen, mutta palvelu päättyi. MLL:n yhteystiedon kautta sain perhekummini Tiinan. Hyvältä on tuntunut myös aikuisseura.” Lue koko tarina »


”Mitä tytöille kuuluu?”

Kun Hanna Nikander ja Tigist Haile tapaavat, kulkee juttu lapsista ruokaan ja puolisoihin.

Veräjämäessä ja Pihlajistossa asuvat naiset löysivät toisensa ystävätoiminnan kautta.
”Tulossa ollaan, mutta taidan olla vähän eksyksissä”, myöntää Tigist Haile puhelimessa.
Hanna Nikander kiskaisee saappaat jalkaansa ja lähtee kaveriaan vastaan bussipysäkille.
Tigist, 34, ja Hanna, 37, tapaavat useimmiten keskustan kahviloissa, mutta nyt Tigist on ensimmäistä kertaa tulossa Hannan luo kylään. Lue koko tarina »