Perhekummi – arjen kuuntelija

”En edes osaa sanoiksi pukea miten tärkeä rooli perhekummitoiminnalla on meille ollut. Kun lähetin hakemuksen ja juttelin MLLn edustajan kanssa puhelimessa oletin, että menee vuosia ennen kun saamme kummin – olin väärässä. Perhekummi on ollut kirjaimellisesti pelastuksemme, jota ilman emme olisi tässä nyt. Hän on ollut meidän tuki ja turva.

Mielestäni MLLn perhekummitoiminta on todella hienoa ja toivon, että se jatkuu mahdollisimman pitkään ja laajenee entisestään, sillä apua kaipaavia varmasti löytyy. On ihan mieletöntä, että teidän värväämien vapaaehtoisten avulla saatatte kirjaimellisesti pelastaa perheitä. Toivon, että jonain päivänä pystyisin itse ryhtymään perhekummiksi ja auttamaan jotain perhettä samalla tavalla, kun te olette auttaneet meitä. Sanat ei riitä kuvaamaan sitä, mitä perhekummitoiminta on meille merkinnyt. Tuhannet kiitokset teille.”

Jos haluat olla tukemassa lapsiperheiden arkea,  tule perhekummiksi. Käytännössä se tarkoittaa keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä. Tapaamisia on yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan.

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia pienten lasten perheitä, joissa vanhemmat kokevat itsenä uupuneiksi ja yksinäisiksi.

Perhekummi ei ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai lastensuojelun ammattilainen.

Perhekummina voi tällä hetkellä toimia Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keravalla,Lohjalla, Loviisassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Orimattilassa, Porvoossa, Sipoossa, Raaseporissa,Vihdissä tai Vantaalla.

Perhekummit kertoivat, että vapaaehtoisena toimiminen oli tuottanut heille hyvää mieltä ja että toiminta oli ollut antoisaa. Kummit kokivat toiminnan rikastuttaneen omaa elämäänsä ja monet kertoivat saaneensa enemmän kuin odottivat tai enemmän kuin mitä itse antoivat. He olivat kokeneet perheen arvostavan heitä ja odottavan heidän käyntejään.

Jos kiinnostuit, täytä lomake. Me otamme sinuun yhteyttä!


Hae perhekummiksi

Sukunimi*

Etunimi*

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero*

Asuinkunta*

Syntymävuosi*

Mikä perhekummitoiminnassa sinua kiinnostaa?*

Kerro muutamalla lauseella elämäntilanteestasi*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.